top of page

Textinnehåll

Vi skriver, ni publicerar

Guidande material om jobbliv

På gomonday.se har vi 10+ stora guider och 100+ guidande artiklar. Vi har också tagit fram mindre guider anpassade för andra organisationers hemsida. Vi kan ta fram text om jobbliv på uppdrag till konkurrenskraftiga priser eller som del i ett samarbete. Våran grej är att skriva på ett sätt som gör det begripligt och inspirerande. 

Exempel på vad vi kan skriva om

Bilder till guider_edited.jpg
Så skriver du en bra ansökan

Alla som har gått i samma klass har samma förutsättningar att få ett jobb om man bara går på meriterna. Faktum är att det inte är meriterna som ger jobb, det är potential. Vi vet hur du attraherar en arbetsgivare med mer än bara erfarenheter,  utbildningar och smicker. Vi är vana vid att guida människor i det här och på ett enkelt sätt förklara hur man ska skriva ett CV och personligt brev. 

Exempel på texter på området:
Guide: Skriv ditt CV
Guide: Skriv ditt personliga brev
Så övervinner du ångesten över att skriva om dig själv

Bilder till guider (1)_edited.jpg
Lyckas på jobbintervjun

Ska jag tacka ja till kaffe? Vad ska jag ha på mig? Måste jag veta vad jag vill göra om 5 år? Vilka är mina svaga sidor? 

Vi vet vad som oroar folk och vad man faktiskt ska träna på. Vi har till exempel 10 frågor som man kan öva på (och hur man ska tänka när man svarar på dem) som gör att man kan parera de flesta frågorna som kan komma. 

Exempel på texter på området:
Så presenterar du sina svagheter vid en intervju
Guide: Lyckas på arbetsintervjun

Bilder till guider (2)_edited.jpg
Hitta ditt nästa steg

Det här glömmer de flesta, eller tror är en lyx som man inte kan unna sig när man är nyexaminerad och ”får ta det som erbjuds och inte vara kräsen”. Men det är helt fel. Det första steget kan vara det viktigaste steget, men också det svåraste. Det är det som definierar hur starten på jobblivet blir och man tvingas ta det beslutet när man har lite erfarenhet att gå på för att veta vad man vill. Det här är vi bra på att prata om, så man vågar tänka till och så man inser att makten ligger i ens egna händer. Fast man är nyexaminerad! 

Exempel på texter på området: 
Så får du en bra start på jobblivet
Inspireras av din historik – låt din potential styra
Sök jobb på 2020-talet – så lyckas du digitalt

Bilder till guider (3)_edited.jpg
Bygg din digitala plattform

Arbetsgivare tittar på mer än bara CV när de rekryterar. Och framtida arbetsgivare kan finnas bland ens följare redan nu. På 2020-talet behöver vi vara medvetna om det här och tänka på vår digitala plattform.  Både hur vi framställer oss på vår privata Instagram och hur vi presenterar oss på LinkedIn. 

Exempel på texter på området:
Guide: Allt du behöver veta för att få jobb med LinkedIn
Vilket rykte skapar du i sociala medier?

Har du frågor, eller vill du bara prata?

Hör av dig! Vi finns här för att hjälpa till. 

bottom of page